Wednesday, February 5, 2014

Sugar on Snow {II}

Photo & Video Sharing by SmugMug

It snowed all day today. All day.


Local school was cancelled, and we ended up cancelling ours when we had internet hick-ups.


Besides, the snow was just too beautiful to ignore!


One by one we all headed outside. For sledding, for snow shoveling, for playing.


The glorious new snow was so pure and so white we decided to have one of winter's most special treats - sugar on snow.


It truly is an incredible experience to taste the sweet snow, mixed with maple syrup. Heaven in a spoon!

We were still (read about our first time here) too impatient to try hardening it like Laura and cousins in Little House in the Big Wood, but maybe one of these days?

Have you ever tried it? What did you think?

******************************************************************************

Ihana, ihana talven herkku: vaahterasiirappia lumen kanssa - oletko koskaan kokeillut? Tänään satoi lunta ihan koko päivän, joten saimme herkutella puhtaalla lumella. Emme saaneet edes koulua tehtyä surkean internetin takia, mutta sitä hauskempaa olikin leikkiä ulkona.

7 comments:

 1. Näyttää ihan hauskalta herkulta, mutta en voi olla ajattelematta sitä ilmansaasteen määrää, mikä ilmakehässä on tuohonkin lumeen tiivistynyt! Itse en ehkä söisi, tai mieluummin kaapisin pakastimen sisäseinien jäähileet syötäväksi ;)

  ReplyDelete
 2. Ihania nämä teidän lumikuvat. Täällä talvi on todella huono. Pulkkamäkeen ei ole vielä päästy, kun lunta on niin vähän. Enpä ole koskaan vaaterasiirappia nähnyt, kuvista päätellen on hyvää :) Ihania talvipäiviä teille sinne.

  Sirkku Pirkanmaalta

  ReplyDelete
 3. Anonyymi - sinun pakastimesi taitaa olla paljon puhtaampi kuin minun :-D Meidän ei onneksi täällä Mainen korvessa lintukolossamme tarvitse murehtia ilman laadusta, se on hyvä. Mutta eipä kelvannut meidän lumisokerimme tuolle Kapteenille, viime kerralla sanoi 'gross':)

  Sirkku, jos koskaan saat mahdollisuuden maistaa, niin maista! Se on kallista herkkua, 40 gallonasta vaahteran mahlaa keitetään gallona siirappia (oiskohan gallona n. 3.5 litraa?). Tuo vajaan litran pullo mikä meillä on maksaa tukkukaupassa n. $14, eli noin 10€. (Ehkä Suomen hintoihin ei olekaan niin kallista???) Mutta hyvää!!!!! Me ostetaan sitä pannukakkuja ja vohveleita varten, ja itse sillä makeutan aamujugurttini marjoilla. Nam!

  ReplyDelete
 4. Meillakin tuli lunta! Ihan koko paivan! Ja yolla oli viela tullut lisaa pari senttia. Yhteensa 40cm (piti kayda mittaamassa). Kuinka paljon sita teidan nurkilla tuli? Ja tuota herkkua on kylla kokeiltava. En ole koskaan kuullutkaan tallaisesta. :D Kaikkea sita oppii!

  ReplyDelete
 5. These pictures are just beautiful!!! Snow is the only thing that makes winter bearable!! ;) And hot chocolate!

  ReplyDelete
 6. Thank you, Sharron! It has been a beautiful snowy winter for us<3 With lots of hot chocolate:)

  ReplyDelete
 7. Ina, arvelisin, että noin 30 cm lunta? Pelkkää höttöistä. Jännä, että teille siellä etelämpänä on tullut enemmän!! Mutta sulanut välillä? Täällä on ollut lauhoja päiviä, mutta onneksi koko ajan ollut hyvä lumipohja.

  ReplyDelete