Sunday, January 9, 2011

Sue Bee



I discovered this old little Sue Bee booklet of honey recipes today in the family cookbook my mother-in-law had given me years ago. I hadn't even noticed it being clipped to the cookbook, and I certainly haven't baked from it in a long time. These days I tend to look up recipes online.



I must have used it a fair amount at one point, as I discovered little arrows on the pages - hopefully to point out recipes I had found yummy (can't remember). I had some really ripe bananas, and we like to bake with honey, so this was the recipe we went with today. The only variation we did was adding the four bananas and substituting shortening with real butter.



Here are my two sweet helpers!



The muffins didn't look very pretty coming out of the oven, but the smell was heavenly. We soon had everyone in the kitchen, and I had to hide a dozen for our ski day tomorrow (we bring a picnic lunch). We baked three dozen big ones and two dozen small muffins, plus one mini loaf (yes, we tend to triple or quadruple all the recipes we find, even the family sized ones). Besides the bag set aside for tomorrow we have two muffins and the mini loaf left...



I thought the muffins tasted a bit like scones, and I love scones - not too sweet. I was surprised they weren't sweeter, as the bananas were quite ripe, and we had added the whole honey amount too, tripled. Some of us ended up cutting the muffins in half and adding honey or blueberry jam on them, and they were delicious with a cup of Earl Grey. Yum!

***************************

Teimme tyttöjen kanssa tänään muffinsseja vanhalla reseptillä. Leivomme paljon hunajalla, harvoin oikeastaan sokerilla. Tein kolmenkertaisen annoksen (tyypillistä tässä taloudessa) ja lisäsin reseptiin neljä ylikypsää banaania, ja rasvana käytin ihan oikeaa voita. Muffinsit katosivat todella nopeasti, tusinan verran piilotin huomista laskettupäivää varten, viemme mukanamme lounaan laskettelukeskukseen. Herkullisia olivat, tosin eivät kovin makeita, joten osa meistä laittoi hunajaa tai mustikkahilloa muffinsien sisälle. Earl Grey-teen kanssa herkkua!

Jos kukaan haluaa reseptin suomennettuna suomalaisin mitoin, voi jättää kommenttia luukkuun ja laitan reseptin sinne tai tänne loppuun. *** edit, tässä resepti:

Hunajabanaanimuffinssit

500 ml jauhoja
1 tsp (5 ml) suolaa
3 tsp (15 ml) leivinjauhetta
250 ml maitoa
4 rkl (60 ml) hunajaa
1 kananmuna
50 ml sulatettua voita
1-2 muusattua banaania

Siivilöi jauhot suolan ja leivinjauheen kanssa. Sekoita maito, hunaja, vatkattu kananmuna, sulatettu voi ja banaani keskenään. Lisää jauhoihin. Sekoita nopeasti, vain kostuttaaksesi kuivat aineet. Täytä rasvatut muffinsikupit puoleen väliin. Paista 200 C asteessa noin 25-30 minuuttia.

7 comments:

  1. Those sound delicious, and the cover of the cookbook is very fun to see!

    ReplyDelete
  2. Minä haluaisin reseptin, vaikutti herkulliselta!

    ReplyDelete
  3. HarmlessColor, I thought the whole booklet was so vintage and cool!!

    Ok, Sirpi, laitan sen tuonne postaukseen! Ne oli tänäänkin herkullisia, tosin laitoin aika ison lusikallisen sitä mustikkahilloa päälle :-P
    Ja muuten, en tiedä mikä suomeksi tuo shortening on, mutta laitan reseptiin vaan voin. Margariini ja öljykin kävisi varmaan.

    ReplyDelete
  4. Ihanan makuisia tuli, kerrankin muffinsi mikä ei ole liian makea. Ainoa ongelma oli se että kun ajattelin tuplata taikinan, onnistuin laskemaan väärin (parempi varmaan pysyä pois kaupalliselta alalta...) kaikessa hulinassa ja laitoin maitoa 1.5 litraa!!! Ei auttanut muu kuin alkaa laittamaan muitakin aineksia lisää, huomasin nimittäin erehdykseni vasta kun aloin laittamaan vuokiin taikinaa ja mietin miksi taikina on niin vetistä... Voit varmaan kuvitella kuinka monta muffinsia tulee kun taikinan kuusinkertaistaa.

    ReplyDelete
  5. Vau, Sirpi :) Tosin meillä ehkä olisivat kadonneet jo, ei ole yhtään enää jäljellä. Taas on tummia banaaneja, joten ehkä leivomme pian lisää. Pakastimeen ylimääräisiä? Kiva kun leivoit :)

    ReplyDelete
  6. Tehtiin näitä tänä iltana. Hyviä oli. Kiitos ohjeesta!

    ReplyDelete
  7. Kiva kun teitte, Ulla!! Mekin ehkä huomenna (jos lääkärireissu peruuntuu lumen takia), koska banaanit alkavat taas näyttämään aika hurjilta :)

    ReplyDelete