Wednesday, January 30, 2013

Finnish Lessons/Suomitunnit

Untitled

I am happy to report Mr. T continues to thrive in Finland (you can read our previous posts here and here, in case you don't know why one of ours sons is so far away). Tomorrow marks three weeks since he left, and he has jumped into his new routines and activities, barely (he tells us) missing us and home. We are so thrilled for him, but continue to miss him so much!!

Untitled

One of his main reasons for going is to study Finnish. He is taking Finnish lessons at a local community collage, and from his reports, I have to say I am impressed.

Untitled

He has grown up hearing Finnish, understanding some, and speaking little, and he is also very bright, so all that is helping him learn the language.

Untitled

But I think he also has a great teacher, and now that he is immersed in the language, I expect he will do great in learning the language. I couldn't be happier about it! Way to go, Mr. T!!

What do YOU think - does Finnish look like an easy language to learn?

Pictures were sent from Finland by my mom and Mr. T himself - thank you!!

********************************************************************************

Mr. T opettelee suomen kieltä kansalaisopistolla, ja täytyy sanoa, että opetus on ollut loistavaa. Toki auttaa se, että hän on aina kuullut suomen kieltä, ymmärtänyt jonkin verran ja pikkasen puhunutkin. Ja nyt tietty Suomessa asuminen auttaa paljon, ja onhan minulla älykäs poika:) Olen todella onnellinen tästä mahdollisuudesta, ja miltei kolme viikkoa Suomessa on mennyt hyvin pojalla.

6 comments:

 1. Onpas hyvän näköinen kirja! Täytyykin selvittää, saisiko sitä Hesassa kirjastosta, yksi ystävä on asunut täällä jo kuukausia ja haluaisi kovasti oppia. Aika monimutkaisiakin juttuja näyttää olevan jo heti alkutaipaleella! Kuinka iso ryhmä T:llä on?

  ReplyDelete
 2. Eikös, neitinomad!! Kyllä varmaan kirja löytyy helposti, isä oli ostanut tämän tietääkseni ihan heidän kaupungin kirjakaupasta. Ryhmän kokoa en nyt muista, oli siitä kyllä puhetta. Ei muistaakseni hurjan pieni tai suuri, ehkä kymmenisen oppilasta?

  ReplyDelete
 3. Enpä ole koskaan kuullut, että kysyttäisiin miten menee. Tässähän oppii ihan suomalainenkin :)

  Varmasti mielenkiintoinen kokemus Mr T:lle olla Suomessa noinkin pitkä aika. Onhan elämä kuitenkin täällä erilaista. Tulevatko toisetkin nuoret vastaavalle reissulle? Olisi tosi kiva kuulla, mitä nuori mies kommentoi maastamme ja tavoistamme. Ja nyt en tarkoita sellaista kohteliasta sanahelinää, vain aitoja kommentteja ja ihmetyksiä.

  On varmaan outoa, kun on yksi lapsi poissa

  Sirkku

  ReplyDelete
 4. Hih, Sirkku:-D

  Voisin muuten kysyä kirjoittaisiko Mr. T meille vieraspostauksen, olisi mielenkiintoista kuulla hänen ajatuksiaan. Aika kun kyselen, kaikki on hyvin, ja tykkää olla.. Missy ja Mr. A haluaisivat tulla myös, Mr. D ei ainakaan vielä, mutta syksyllä alkaa lukio heille, jota kestää neljä vuotta, eli uskon, että jokaisella on mahdollisuus tulla, jos vain Taivaan Isä avaa ovet heillekin.

  Ja kyllä. Todella outoa, kun yksi on poissa..

  ReplyDelete
 5. Todella kivaa, että Mr.T tykkää olla Suomessa :)
  Olen ajatuksin ja rukouksin mukana seikkailussa.

  Teille kaikille siunausta talvipäiviin!

  Happy 14th February! It's also International Book Giving Day:
  http://huomaa-pienet-ilonaiheet.blogspot.fi/2013/02/anna-lapselle-kirja.html

  ReplyDelete
 6. Kiitos, Nurkkalintu<3 Samoin sinulle!!

  ReplyDelete