Wednesday, September 17, 2014
Crockpot Apple Sauce/Omenahilloa
We have this apple tree in our back yard up in Maine. It has super tart apples. So tart we've struggled to find uses for them.
This week Little Miss and I decided to make crockpot apple sauce. It's so easy. The biggest job is peeling and cutting the apples.
We fill our crockpot about 3/4 full of apples, then mix in 1/2 cup of water, 1/2 cup of honey, and cinnamon to taste. I think we put in about 1 tsp. Normally I'd want to keep them cooking all day on low, but since it was late afternoon, I turned the crockpot on high, and cooked the apples for about 2-3 hrs.
We had a little guest in the middle of our apple sauce making. Little Miss named this inchworm "Caddy".
We had fun, and the apple sauce was very tart and very yummy.
Pictures of the apple sauce? Sorry, it's all gone, already. Maybe next time?
******************************************************************************************
Pikkuneidin kanssa teimme omenahilloa tällä viikolla takapihan omenapuun omenista. Omenien seasta löytyi pieni toukka, joka toi paljon iloa meidän touhuihin:) Meidän omppuhillon resepti on todella yksinkertainen. Omenat kuoritaan ja paloitellaan, pata täytetään noin 3/4 täyteen. Sekaan noin 125 ml vettä ja saman verran hunajaa (tai enemmän) ja teelusikallinen kanelia. Anna kypsyä hiljaisella lämmöllä useamman tunnin (meillä on käytössä sähköinen crockpot-pata). Valitettavasti en saanut kuvaa hillosta, se katosi niin nopeasti. Ehkä ensi kerralla?:)
Labels:
Cooking,
Maine house,
New England
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
awesome photos...love your kitchen
ReplyDeleteThank you, Martha!! I love our camp kitchen too - so much more room than in our motorhome :-D
ReplyDeleteIhania kuvia. Ja vain te voitte olla iloisia löytäessänne madon omenien seasta, hih. Ihana tunnelma välittyi kuvista. En tiennytkään, että sokerin voi tuolleen korvata hunajalla...tai ettei ylipäänsäkään laita sokeria ollenkaan. Onko väliä onko hunaja juoksevaa?
ReplyDeleteHih, Ciacy:) Meidän hunaja on aina juoksevaa, mutten usko että on yhtään väliä minkä koosteista se on. Me käytetään hunajaa sokerin sijaan melkein kaikkeen leipomiseen ja ruoanlaittoon. Joskus pitää lisätä kuivia aineita enemmän, esim. piirakoihin laitan vähän enemmän maissijauhoja. Anteeksi kun kesti vastata!!
ReplyDelete