Tuesday, September 16, 2014

Little Miss Learns/Pikkuneiti oppii

Photo & Video Sharing by SmugMug


Last week, Little Miss learned how to knit! She begged me to teach her, and I tried. It was hard. Fortunately Missy saw us struggling, and showed Little Miss her way. Which seemed more complicated to me, but not to the girls!
It involved this little rhyme:

Inside the front door
Run around the house
Go out the back door
Go to your neighbors.

And she got it! Little Miss is now knitting her first scarf.
For science last week we had two science experiments. We learned about air, and successfully made this Upside-down trick.Good job, Little Miss!

Photo & Video Sharing by SmugMug

We also made a rainbow. What you can't see in this photo is a tray of water on the windowsill, with a mirror inside the tray. The sun is shining through the water onto the mirror, and when Little Miss tilted the mirror, a rainbow showed up on our paper! Pretty cool!

Photo & Video Sharing by SmugMug

Little Miss also wanted to learn how to make pancakes, all by herself. Mr A is standing by, but she really made the pancakes on her own. And liked them so much she made some more the next morning, too!

Nobody complained.


PS. Did you vote, yet? Easy peasy, click on this link, no need to register or anything. Just pick #1 your favorite and vote! Thanks:)
**********************************************************************************

Viime viikolla Pikkuneiti oppi kutomaan siskon avulla, ja myös tekemään pannukakkuaamiaisen! Kotikoulussa teimme kokeiluja, ja niin pysyi vesi lasin sisällä ja pahvi lasin ulkopuolella, vaikka Pikkuneiti käänsi lasin nurinpäin.  Sateenkaarenkin saimme tehtyä. Kaikkea kivaa siis:)
PS. Äänestitkö jo? Helppo juttu, ei tarvitse kuin klikata tätä linkkiä ja vaita suosikkikuva, ei mitään kirjautumisia vaadita. Kiitos:)

4 comments:

 1. Wow...nyt jo oppi neulomaan. Tosi nopeasti ja olipas kekseliäs myös missy tuon runon pätkän kanssa...Aivan piti mielessäni miettiä minne neulan laittaisin, jos tuota runoa seuraisin ja ihan oikeinhan se meni :) ;)

  ReplyDelete
 2. Ciacy, Missy ei kai sitä itse keksinyt, mutta auttoi molempia tyttöjä oppimaan!! Pikkuneiti kutoo, ja kohta taas tarvii siskon apua, ja sisko auttaa <3

  ReplyDelete
 3. Ihanaa kun sisko auttaa etkä sinä. Näin heillä on taas enemmän yhteisiä juttuja ja pikkuneiti tuntee itsensä varmasti hieman isommaksi, kun osaa tehdä samaa kuin isosiskonsa.....ja ennen kaikkea jotain mitä sitten isommat veljet eivät ehkä osaakaan :)

  ReplyDelete
 4. Ihan totta, Ciacy! Pikkuneiti on ehdottomasti Missyn suurimpia faneja <3

  ReplyDelete