Sunday, June 30, 2013

Greetings from Nantucket/Terveisiä Nantucketista!

Untitled
Getting to Nantucket Island can be an adventure of itself. My very first time going to Nantucket (back twenty years ago) the seas were so rough all the ferries were cancelled. The Captain and I were dating, and it looked like we might have to turn around and go back to Connecticut, as we were not going to share a motel room. That time we ended up flying over (cheaper than two motel rooms), and I'm not sure I have ever prayed so hard than that short flight. We survived.

This time heavy traffic through Massachusetts delayed us, and we missed a boat after another. But thankfully made it to the last ferry of the night (we didn't have the Mothership with us - too hard to park off island, and too expensive to take it to the island), and the Captain's parents picked us up once we got on the island.
 Untitled
Despite rain, fog and generally yucky weather we have had a wonderful time with family. Twenty of us together, ten children and ten adults. Lots of games, talks, a mini puppet show, lego building, and naps for some of us. Stay tuned for more...!

*******************************************************************************

Matka Nantucketin saarelle on joskus seikkailu jo sinänsä. Ensimmäisen kerran (kaksikymmentä vuotta sitten), kun tulin saarelle, merellä myrskysi niin voimakkaasti, että kaikki lautat oli peruttu. Emme olleet vielä naimisissa, joten motellihuoneen varaaminen ei ollut mahdollista, olisi pitänyt kääntyä takaisin. Päädyimme kuitenkin lentämään pienkoneella perille, ja se oli niin hurja kokemus, että taisin rukoilla sillä lyhyellä lennolla enemmän kuin koskaan. Me selvisimme hengissä.

Tällä kertaa Massachusettsin (lähinnä Bostonin) liikenne oli niin raskasta, että matka kesti kauan, ja missasimme lautan toisensa jälkeen. Onneksi ehdimme viimeiselle lautalle, sillä olimme matkassa autolla - ei asuntoautolla.

Meillä on ollut kivaa sukulaisten kanssa, täällä on parhaillaan kymmenen aikuista ja kymmenen lasta. Sää on ollut sateinen ja sumuinen, mutta silti on ollut hauskaa kaikilla pelaten pelejä ja leikkien yhdessä.


5 comments:

  1. Ahhh...how I would love to visit again!! Maybe someday! :-)

    ReplyDelete
  2. Oh, I hope you get to, soon, joysandrewards!! Definitely a very special place...

    ReplyDelete
  3. Kävin eilen pikaisesti täällä jättämässä toivotukset ja nyt kävin toisessa blogissa; surullisena luin kuulumiset. Olette rukouksissani. Siunausta.

    ReplyDelete