Tuesday, September 6, 2011

Hiking Bald Mountain/Patikoimassa
On a wet, wet Labor Day, we ventured out on a family hike to Bald Mountain. Our trail map said 1.3 miles to the top, a moderate hike. The Captain and I disagree - this was way harder than Mount Monadnock (1.9 miles to the top) in New Hampshire where we got engaged. It may have been the wet trail conditions that made it so challenging. (Yes, that's it, at least that is the story I am sticking with!)

I told the Captain this was such a hard trail I hope it wasn't the last hike of the season with the kids. Soon after that, while we were still climbing up, our older kiddos skipped and hopped back toward us and said the top was ways and ways away still, and how they took nice long 10 minute breaks and finally decided to start their way down.

At the bottom one of the kids said it was so much fun he wants to go it again tomorrow!

If only mom & dad can still climb out of bed...

And yes, today I can definitely feel the hike in my old body :) And no, we didn't go hiking again today. We started school and worked on organizing our bedrooms!

************************************

Kävimme eilen koko perhe patikoimassa, vaikka oli sateinen ja märkä päivä. Reitti vuoren huipulle oli kaksi kilometriä pitkä, ja vitsailin alussa että no kyllä me ainakin se jaksetaan patikoida. Huipulla pitikin kerätä kaikki voimanrippeet että jaksoimme patikoida takaisin alas - tai siis Kapteenin ja minun piti - lapsilla ei ollut mitään hätää, ja hyppelehtivät edellämme niin että heidän piti ihan alkaa kiipeämään takaisin ylös kun meitä ei alkanut kuulumaan, heh heh. Kivaa oli kuitenkin kaikilla, ja kunhan kroppa tästä toipuu niin uudestaan uudelle reitille!

3 comments:

 1. Kaunista on ja aivan ihana ryhmäkuva teidän lapsista.

  ReplyDelete
 2. I bet that was a workout! Looks so beautiful though.

  ReplyDelete
 3. Kiitos, Allu!

  Anna, you have no idea :-D

  ReplyDelete